Avian zachtvoer

scharrelaar_258


Avian zachtvoeders.
Avian Birdfood heeft speciaal voor onze vogels zachtvoeders laten ontwikkelen, welke geschikt zijn voor de diverse soorten.

Zo vindt u in ons zachtvoederprogramma:

 • (nieuwe receptuur) Avian Insecten paté
 • (nieuwe receptuur)Avian Universeel 
 • (nieuwe receptuur)Avian Vruchtenpaté 
 • (nieuwe receptuur)Avian Exoten mix
 • (nieuwe receptuur)Avian Eivoer met Honing
 • (nieuwe receptuur)Avian Eivoer Rood met Honing en kleurstof 

  Een goede uitgebalanceerde voeding is van het grootste belang voor het gezond houden van al onze vogels. Het zal u dan ook niet verbazen dat iedere soort zijn specifieke eisen stelt aan het voer dat moet worden aangeboden.

  De insecteneters zijn afhankelijk van het eten van dierlijke eiwitten. We kunnen deze verstrekken via levend voer als meelwormen, buffalo's, krekels of wasmotlarven maar een goed universeelvoer is onontbeerlijk. Universeel is een basisvoer samengesteld uit geselecteerde grondstoffen, waardoor de norm van het ijzergehalte effectief onder de 100ppm moet liggen.  Het voer is bovendien sterk verrijkt met aminozuren in overeenstemming met de behoefte van de vogels.

  De vruchtenetende vogels hebben naast de noodzakelijke eiwitten ook een hoeveelheid vruchten en bessen nodig. In onze vruchtenpaté vindt u de gebruikte vruchten en bessen niet in brokvorm, maar in granulaat. Daardoor wordt het verstrekte fruit niet naast de bak gegooid, maar in zijn geheel opgenomen.

  Voor de exoten- en kleine tropen hebben we een speciale menging gemaakt bestaande uit insectenpaté, eivoer onderhoud, eivoer geel met honing en een klein percentage vruchtenpaté. Deze menging wordt zeer goed opgenomen, zelfs door de gould amadines. Deze staan er om bekend dat ze slecht eivoer opnemen.

  De eivoeders bestaan uit 3 soorten: het opfok- en krachtvoer, genaamd Premium, de Gold Pate Geel (vet-geel met honing) en de Gold Pate Rood (vet-rood met honing). Het onderhoud is bestemd voor alle soorten van kanarie tot tangara. Zeker als uw vogels jonge hebben liggen is dit een uitmuntend eivoer. de Gold Pate Geel wordt veel aan vogelsoorten gegeven welke slecht eivoer opnemen. Zoals hierboven vermeld, de Gould's maar ook lori soorten kunnen nogal klierig zijn. Zelf verstrekken wij dit eivoer aan de sunbirds, tangara's en honingzuigers. Vooral door de mooie fijne structuur wordt dit goed opgenomen.  Gold Pate Rood wordt daar gebruikt waar roodkleuring een belangrijke rol speelt.

  Voor ieder soort een specifiek zachtvoer, uw vogels zijn het waard!