Nectars

kolibrie48_258

De spijsverteringsklieren voegen stoffen toe waardoor meervoudige suikers omgezet worden tot sneller opneembare enkelvoudige suikers. Ondertussen ontstaan eveneens stoffen die de ontwikkeling van micro-organismen verhinderen.

Voor de soorten nectar-etende vogels hebben we een substitutie gevonden om onze kostbare vogels een uitgebalanceerde voeding te verstrekken. Verschillende soorten hebben een andere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. De kolibrie heeft in zijn nectar maar een behoefte aan 3% eiwit, de sunbirds gebruiken 8% maar de lori's daarentegen weer 12%. Binnen de Avian nectars vindt u een uitgebalanceerd gehalte, specifiek voor iedere groep. 

Een van de voorlopers in de ontwikkeling van nectar voor de groep kolibries is dr. Schuckmann uit Duitsland geweest. Gebaseerd op zijn kennis en de ervaring van gerenommeerde kolibriehouders en kwekers is er steeds meer kennis vergaard. Daardoor zijn er in de loop der tijd diverse commerciele nectars op de markt gezet. 

Avian Birdfood Products heeft met zijn team van voedingsdeskundigen, voor de verschillende groepen specifieke nectars ontwikkeld, o.a.:

Sunbird Nectar - Ook geschikt voor Exoten : sunbirds, honingzuigers, bloesempikkers                                                                                               tangaraís                                                                   


Lori Nectar :                             loriís, swiften, vijgenpapegaaitjes

Kolibrie Nectar :                       voor de kolibries

 

Iedere vogel een andere behoefte - iedere vogel zijn eigen nectar!

Planten produceren suikerhoudende plantensappen waaronder nectar, die wordt gevormd in de honingklieren van de bloem. Nectarklieren, meestal in de bloem gelegen, scheiden, zoals de naam het suggereert, nectar af. Nectar bestaat voornamelijk uit water en suiker, maar bevat ook een hele reeks vitaminen, pigmenten en aromatische substanties. De smaak en de geur van nectar worden bepaald door de aromatische stoffen in de planten. Bijen maken de honing van de nectar die zij verzamelen op de bloemen. De bij verzamelt de nectar in haar honingblaas, daarin worden bepaalde stoffen toegevoegd en begint het omzettingsproces.